Aktuální report 12/2013-6/2014

02.07.2014 00:42

Zkrácený popis stavebních prací od  12/2013 – 06/2014

   V prosinci 2013, před vánočními svátky jsme stavbu zazimovali s tím, že budeme pokračovat ve stavebních pracích někdy na jaře, až ztaje sníh. Vůbec nikoho nenapadlo, že místo zimy přijde nezima a kromě cca 14 dnů bude Lysá bez sněhu a teplé počasí nám dovolí na stavbě pracovat od ledna až do dnešních dnů. Pro náš roční časový harmonogram to byl dar z nebe, stavba jela takřka nepřetržitě. Udělali jsme si slušný časový náskok, provedli jsme práce, s kterými jsme vůbec nepočítali.

   Dokončili jsme interiérové příčky včetně změn. Byly provedeny všechny hlavní kabelové elektroinstalace, zdravotechnická instalace včetně rozvodu dešťové vody do toalet, splašková a tuková kanalizace, topenářské práce, anténní a rozhlasové rozvody, protipožární a bezpečnostní signalizace a částečně i vzduchotechnické rozvody.

   Byl kompletně dokončen byt správce, včetně sociál. zařízení a kuchyňky. V suterénu byly dokončeny lité armované potěry a v místnostech, kde bude zázemí pro kuchyň keramické obklady stěn. Následně byly provedeny omítky ve všech podlažích a v II. NP byl dokončen „matrace –lager“ pro nouzové spaní na madračkách na zemi pro brigádníky.

   Podařilo se dokončit odpadové a vodní hospodářství s napojením na ČOV. Vlastní vodovod s pitnou vodou z Velkých Větrů, který jsme zprovoznili 15. 11. 2013 a byl pro nás záchranou, protože vodovodní řád z Radiokomunikací při holomrazech zamrzl. Přestože byl loňský rok srážkově slabý, ověřili jsme si, že náš zdroj na Velkých Větrech je dostačující, nejen pro potřeby stavby, ale i pro bufet Šantán.

   Podařilo se po dlouhém pátrání zajistit kameníky, kteří začali provádět kamenný obklad fasády.

   Při realizaci a projektové přípravě venkovní terasy nám vytrhla trn z paty firma Technomont z Frýdlantu. Pan ředitel, sportovec a fanda do Beskyd ukázal velké srdce, nasadil svoje zkušené projektanty a montéry na Lysou horu a během několika dnů, po krátké projekční přípravě byla vyrobena ocelová konstrukce a  zahájena montáž venkovní  terasy. Dodávka materiálu a montáž na stavbě představuje dílo v hodnotě přes 400 tis. Kč, což je v plném rozsahu úžasný dar od firmy Technomont.

   Jakmile dokončíme stavební práce na obnově Bezručovy chaty, zahájíme bez odkladu venkovní terénní práce a úklid, aby se všichni cítili na Lysé příjemně. Pokud se nám podaří zajistit dostatek financí, věříme, že termín otevření chaty v příštím roce je reálný.

Budeme velmi vděčni, kdyby nám lidé i nadále přispívali a posílali peníze dle svých možností, případně reagovali na výzvy uveřejněné na našich na stránkách www.bezrucovachata.cz

Pro jistotu výzvy zde stručně zopakujeme.

Výzva č. 1 se týká vybavení kuchyně v celkové hodnotě cca 980 tis.Kč

Výzva č. 2 je pro dárce či sponzory, kteří by chtěli zakoupit vybavení pokoje
                v hodnotě 140 tis. Kč

Výzva č. 3 je pro zájemce kteří by chtěli zakoupit vnitřní dveře, včetně zárubně
                v hodnotě  8000,-Kč

Výzva č. 4 je příležitostí pro dárce kteří by chtěli darovat komplet toaletu,
                umavadlo a zrcadlo, v hodnotě 7 tis. Kč

Výzva č. 5 je pro laskavého dárce, který by nám chtěl darovat piáno (i starší)

 

Ostatní žádosti o dary, jako je stavební materiál, řezivo apod.  jsou zveřejněny na web stránkách www.bezrucovachata.cz/news/vyzva

Všichni dárci budou navždy s poděkováním zveřejněni na tabuli cti v hale nové chaty.

Na závěr velký poděkování všem návštěvníkům Lysé hory za trpělivost a pochopení za to, že  musí procházet naším staveništěm.

 

Technická sekce KČT
tel. 604 984 577
email: plusline@seznam.cz

 

 

Diskusní téma: Aktuální report 12/2013-6/2014

Co se to deje na Lyse Hore?

Datum: 20.07.2014 | Vložil: JEFF

Patrim do generace ktera zazila Lysou pouze s Santanem.Vy jako klub turistu,vnimate deni ne Lyse jako spravne?Pouze Santan a Bezrucova Chata maji sve opodstatneni,ale co ten zbytek?Lysa byla zdegradovana jakousi komercni zastavbou,a to je spatne.

Re: Co se to deje na Lyse Hore?

Datum: 04.01.2015 | Vložil: Jan

Mily jefe Budeš muset chodit na smrk konečně bude lysa na úrovni a to se chystá 6 sedačka a sjezdovky!!! Hurá už to půjde a ne jen v Krkonoších pro pražský

Přidat nový příspěvek