AKCE „Paleta cihel“

08.11.2012 20:21

 

Vážení přátelé,

 

Klub českých turistů (KČT) se na Vás obrací s žádostí o pomoc při výstavbě Bezručovy chaty na Lysé hoře.

    V současné době je dokončen suterén chaty, do výkopu je osazen podzemní zásobník na vodu o objemu cca 60 m3 a dokončují se další menší objekty. Letošní plán výstavby je téměř splněn. Na jaře budeme pokračovat s výstavbou přízemí a II. NP včetně zastřešení.

    Naše Bezručova chata na Lysé hoře bude mít „lidský rozměr“ a bude přesnou replikou toho, co zde vybudovali naši předkové v roce 1933-35. I oni tenkrát stavěli z veřejných sbírek a z darů od sponzorů a byli odkázáni na pomoc brigádníků, turistů, i oni tehdy žili v celosvětové hospodářské krizi.  

    KČT je občanským sdružením, neziskovou a nestátní organizací. Proto se obracíme s prosbou na všechny příznivce, turisty a přátele našich hor, aby se zapojili do právě vyhlášené celostátní akce:

 

„DARUJ PALETU CIHEL“

 

    V rámci této akce si mohou jednotlivci, rodiny, kamarádi, přátelé na pracovišti, nebo spolupracovníci v kanceláři, živnostníci, sportovní kluby, podniky apod. zakoupit paletu cihel a darovat ji na obnovu Bezručovy chaty.

    Na jedné paletě je 80ks cihelných tvárnic Porotherm. Celkem budeme potřebovat 300 palet cihelných tvarovek. Jedna paleta cihel stojí 3700,-Kč. Částku zašlete na účet Veřejné sbírky, na účet zřízený u Raiffeisenbank, jehož číslo je 330010033 /5500.

Do poznámky stačí uvést jméno dárce (název spolku či firmy) a heslo

„PALETA CIHEL“

    Každý dárce, jednotlivec, parta kamarádů, živnostník, sportovní klub, skupina spolupracovníků apod. budou navždy uvedeni na tabuli cti uvnitř nové chaty jako poděkování a vděk dárci za jeho velkorysost.  Mohou se tak pochlubit svým potomkům, že přispěli k obnově Bezručovy chaty, čímž umožnili pokračování tradice tohoto významného turistického stánku na nejvyšším vrcholu Beskyd.

 

Všem dárcům předem děkuje                            

                                                                           Ing. Jan Havelka

Ostrava, říjen 2012                      předseda komise pro výstavbu Bezručovy chaty

 

Diskusní téma: AKCE „Paleta cihel“

2 palety pro Vás

Datum: 07.12.2012 | Vložil: Andrzej Wantulok

Nabízím Vám k výstavbě 2 palety Porotherm 44 Profi broušená na lepidlo. Nové zabalené k odběru v obci Smilovice okres F-M. Pište na wantec@wantec.cz.

Paleta cihel

Datum: 01.12.2012 | Vložil: Michal dvořák

Mužu vam nabídnout 7 ks palet cihel v šiŕi 44 cm zdarma, je to k vyzvednutí v Ostravé Mariánských Horach.
Pokud máte zájem pište na jet.dvorak@ tiscali.cz nebo 777643696
Michal dvoŕák

Přidat nový příspěvek